Activiteiten in en rond de te huren vakantiehuisjes in Monyórod Hongarije - Vakantiehuisjes in Hongarije - Casa Mama en Freitag Pince

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Activiteiten in en rond de te huren vakantiehuisjes in Monyórod Hongarije


Vakantie wordt niet door iedereen op dezelfde wijze uitgelegd. De één kiest voor een strandvakantie, de ander voor een meer aktieve of zelfs sportieve vakantie. Als u er voor kiest om uw vakantie door te brengen in één van onze vakantiehuisjes bepaalt u zelf hoe aktief of hoe lui u in uw vakantie wilt zijn. U kunt ervoor kiezen om te genieten van de prachtige tuin, liggend op een strandbed, nippend aan een cocktail of u te goed te doen aan andere versnaperingen en af en toe verkoeling zoekend in het zwembad (alleen "Casa Mama") in uw tuin. Geheid dat u aan het einde van uw vakantie periode een lekkere kleur hebt gekregen en u uitgerust naar huis vertrekt om er met een gezonde dosis vakantie vitaminen weer tegen aan te kunnen.
Aan de andere kant kunt u er gerust elke dag van uw vakantie op uit trekken om iets te beleven of te doen. We noemen hier een aantal activiteiten zonder de illusie te willen hebben om volledig te zijn.


Wandelen, fietsen, motorrijden (één motor staat tot u beschikking), druiven plukken (zie foto), termaalbaden, markten (waaronder de grootste markt van zuid-hongarije) in Pécs, wijnproeven in Villany, wijnavond met pörkelt of tapas eten in een authentieke, Hongaarse wijnkelder, paardrijden, schilderen en vissen (leuke vismeren direct in de buurt) zijn enkele van de vele mogelijkheden. Ook verschillende uitstapjes naar steden zoals Boedapest, Pécs en Mohács zijn de moeite waard. De meren van Orfú, de grotten van Abaliget, de TV toren van Pécs, het waterpark in Orfú met zijn spectaculaire glijbanen, de kastelen in Siklos en Pécsvarad, het Renaissance park in Bikal, het herdenkingspark in Mohács (de verloren slag tegen de turken), het Mécsek gebergte met haar wandel- en fietsroutes en het Mescek Extreme avonturenpark zijn het bezoeken waard. Kijk op onze pagina leuke en nuttige links voor meer informatie.In de omgeving zijn voldoende eetgelegenheden waar u zich voor niet al te veel geld kunt laten bedienen van spijzen en drankjes. Over het algemeen zijn de prijzen veel lager als dat u in Nederland gewend zult zijn. De Hongaarse keuken is een stevige, voedzame keuken en kent vele originele gerechten. De pörkelt, in al zijn varianten, is er één van. Deze kunt u trouwens ook bereiden op de in uw tuin aanwezige vuurplaats met driepoot en ketel. Heerlijk om zijn allen het vuur te stoken, groenten en vlees te snijden om vervolgens gezamenlijk deze stoofpot te maken en op te eten. U kunt dit desgewenst onder begeleiding laten doen van een echte Hongaar. Als het eten op is, blijft het kampvuur over om met een volle buik van te genieten. We willen u graag helpen met heerlijke recepten.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu