Het vakantiehuis ligt in het dorp Monyoród gelegen in een rustieke vallei - Vakantiehuisjes in Hongarije - Casa Mama en Freitag Pince

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het vakantiehuis ligt in het dorp Monyoród gelegen in een rustieke vallei

De vakantiehuisjes "Casa Mama" en "Freitag Pince" zijn gelegen in het dorpje Monyoród in Zuid-Transdanubië, tussen Pécs en Mohács, vlakbij de Kroatische grens. Een klein dorpje wat bij binnenkomst de sfeer uitademt van het dorp van Asterix en Obelix. Rokende schoorsteentjes en een aangename geur van verbrand hout vermengd met de geur van de bloesem van de vele fruitbomen die het dorp rijk is, verwelkomen de bezoekers. Voor het binnenrijden van het dorp ziet u de druivenstruiken staan op de velden en menig fazant of groter wild kan u nieuwsgierig gadeslaan. De toegangsweg geeft u een mooi uitzicht over het dal waarin Monyoród ligt. Monyoród is een zogenaamd einddorp wat inhoudt dat er slechts één weg toegang tot het dorp verleent. Het gezang van de vele vogels wordt nu en dan overstemd door een bosmaaier of kettingzaag waarmee de bewoners zich ontdoen van de welig tierende flora.

Monyoród is gelegen in een wijngebied waarvan Villány het middelpunt is. De vele wijnkelders en wijnhuisjes, waarin bijna iedere hongaar zijn eigen wijn maakt, zijn kenmerkend voor het dorp. Wees niet verrast als een dorpeling u uitnodigt om een kijkje te komen nemen in zijn kelder. Dat u daarbij zijn wijn moet proeven (en loven) is kenmerkend voor de gastvrijheid van de Hongaar. En vaak blijft het niet bij dat ene glaasje.
Het lijkt nu misschien dat u aan het einde van de wereld bent beland maar niets in minder waar. Vlakbij ligt het, aan de Donau gelegen,
stadje Mohács. Een stad met winkels, markten en heerlijke restaurants waar u kunt genieten van vele traditionele vis- en vleesgerechten die Hongarije rijk is. Aan de andere zijde van Monyoród ligt Pécs, culturele hoofdstad van Europa in 2010. Een middelgrote stad aan de rand van het Mecsek gebergte, met vele faciliteiten. Cultureel kunt u hier uw hart ophalen. Winkelen, terrasjes pakken en flaneren over de pleinen en door de straten kunt u volop in deze prachtige stad.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu